Yksipuolinen salassapitosopimus (englanninkielinen)

8.90€ (alv 0%)

Kuvaus

Yksipuolinen salassapitosopimus englanniksi – niin kotimaisissa kuin kansainvälisissä liikesuhteissa

Salassapitosopimus on edullinen tapa suojata yrityksesi luottamuksellista tietoa. Yksipuolinen salassapitosopimus tarkoittaa sitä, että vain toinen sopijapuoli sitoutuu sopimuksen salassapitovelvoitteisiin, eli pitämään sopijakumppanilta saadun luottamuksellisen tiedon salassa, olemaan luovuttamatta sitä kenellekään ja mahdollisesti käyttämättä tietoa muuhun kuin sopimuksessa määriteltyyn tarkoitukseen. Yksipuolisia salassapitosopimuksia solmitaan usein esimerkiksi sellaisissa tarjouspyyntötilanteissa. Englanninkielisiä sopimuksia (Confidentiality Agreement, NDA tai Non-Disclosure Agreement) tehdään usein tietenkin kansainvälisissä liikesuhteissa, mutta myös jopa kotimaisissakin, sillä moni kotimainenkin yritys tekee kaikki sopimuksensa englanniksi.


Miten tehdä hyvä salassapitosopimus? Lataa täältä asiakirjamallin tueksi Lakiuksen 19-sivuinen opas salassapitosopimuksen tekemiseen ja muokkaamiseen. Ei edellytä rekisteröintiäLataa opas >>


Ostaessasi Lakiuksen yksipuolisen salassapitosopimuksen saat:

  • Sopimusmalliasiakirjan. Lakimiehen laatiman muokattavissa olevan salassapitosopimusmallin word-muodossa. Mallisopimus on englanninkielinen versio yksipuolisesta salassapitosopimuksesta.

Milloin kannattaa tehdä salassapitosopimus:

  • Haluat antaa liiketoimintaasi koskevaa luottamuksellista tietoa liikekumppanillesi, mutta et halua että kumppanisi käyttää tietoa muuhun kuin sovittuun tarkoitukseen tai että kumppanisi ilmaisee tiedon jollekin toiselle.
  • Et ole vielä edes liikesuhteessa toiseen yritykseen, mutta esimerkiksi tarjouksen laatiminen edellyttää luottamuksellisen tiedon paljastamista tarjouksen tekevälle yritykselle.
  • Haluat jakaa liiketoimintakumppanillesi tietoa esimerkiksi kesken tuotekehitysprojektin ja haluat samalla varmistaa, että et menetä mahdollisuutta tehdä patenttihakemusta tai rekisteröidä muuta immateriaalioikeutta.

Tyypillisimmin käytetyt salassapitosopimukset:

  • Yksipuolinen. Sopimus, jossa vain toinen sopimusosapuoli sitoutuu sopimuksessa määriteltyihin salassapitovelvoitteisiin. Toimiva malli esimerkiksi silloin, jos vain toinen osapuoli tulee luovuttamaan luottamuksellista tietoa.
  • Molemminpuolinen. Sopimus, jossa salassapitovelvoitteet sitovat molempia sopimusosapuolia. Käytetään yleensä silloin, kun kumpikin aikoo luovuttaa luottamuksellista tietoa.
  • Työntekijän salassapitosopimus. Salassapitosopimus, jossa sopijapuolina työnantajayritys ja työntekijä. Sopimus tehdään tehostamaan lain nojalla työntekijälle syntyviä salassapitovelvoitteita.

Asiakirjojen laatija

Asiakirjat on laatinut lakimies Villy Lindfelt (KTM, OTM, LL.M.). Villy Lindfelt on LAKIUS Oy:n perustaja ja ennen Lakiusta Villy toimi useamman vuoden keskisuuren kansainvälisen teknologiayhtiön lakijohtajana ja johtoryhmän jäsenenä. Villy on myös ollut useampana vuotena Pohjanmaan Kauppakamarin laki- ja verovaliokunnan jäsen. Villyn erikoisalaa ovat sopimukset, IT-, immateriaali- ja teknologiaoikeus, yrityksen compliance-asiat sekä työoikeus. Villyllä on pitkä kokemus henkilöstön kouluttamisesta lakiasioissa ja yrityksen asiakirjojen ja juridisten ohjeistusten laatimisessa ja prosessien kehittämisessä. Villy pyrkii aina kääntämään lakiasiat selkokielelle, innostamaan yleisöään sekä huomioimaan kuulijansa lähtökohdat ja tarpeet.

Sposti: villy.lindfelt@lakius.fi
Puh: 044 2358 211
LinkedIn
Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä

Ladattavat asiakirjamallit

Ladattavat asiakirjamallit

Yrityskohtaiset juridiset koulutukset

Räätälöidyt palvelut