Työtodistus (suppea)

5.90€ (alv 0%)

Kuvaus

Työtodistus (suppea)

Työtodistus yksi työsuhteen pakollisista asiakirjoista. Työtodistus on annettava työntekijälle työsuhteen päättyessä työntekijän pyynnöstä, usein sitä kannattaa varmasti kuitenkin aktiivisesti tarjotakin. Työntekijä saa kuitenkin päättää haluaako se työtodistuksen suppeana vai laajana. Suppea työtodistus tarkoittaa sitä, että ei merkitä työsuhteen päättymisen syytä eikä myöskään arviota työntekijän työtaidosta ja käytöksestä. Työtodistuksesta ei tulisi käydä muuta ilmi kuin sen mitä sen sanamuodosta käy ilmi, joten on hyvä käyttää erillistä pohjaa näihin kahteen eri työtodistusmalliin. Eli näiden kahden osalta ei myöskään olisi suotavaa olla tyhjiä tekstilaatikoita tai otsikoita todistuksessa.

Työnantajalla on velvollisuus antaa työntekijälle työtodistus, jos sitä pyydetään 10 vuoden kuluessa työsuhteen päättymisestä. Todistusta työntekijän työtaidosta ja käytöksestä on kuitenkin pyydettävä viiden vuoden kuluessa työsuhteen päättymisestä.

Jos työsuhteen päättymisestä on kulunut yli 10 vuotta, työtodistus työsuhteen kestosta ja työtehtävien laadusta on annettava vain, jos siitä ei aiheudu työnantajalle kohtuutonta hankaluutta. Samoin edellytyksin työnantajan on annettava kadonneen tai turmeltuneen työtodistuksen tilalle uusi todistus.


Katso myös:


Ostaessasi Lakiuksen suppean työtodistusmallin saat:

  • Asiakirjamallin. Lakimiehen laatiman muokattavissa oleva word-muotoinen malli suppeamuotoisesta työtodistuksesta.

Asiakirjojen laatija

Asiakirjat on laatinut lakimies Villy Lindfelt (KTM, OTM, LL.M.). Villy Lindfelt on LAKIUS Oy:n perustaja ja ennen Lakiusta Villy toimi useamman vuoden keskisuuren kansainvälisen teknologiayhtiön lakijohtajana ja johtoryhmän jäsenenä. Villy on myös ollut useampana vuotena Pohjanmaan Kauppakamarin laki- ja verovaliokunnan jäsen. Villyn erikoisalaa ovat sopimukset, IT-, immateriaali- ja teknologiaoikeus, yrityksen compliance-asiat sekä työoikeus. Villyllä on pitkä kokemus henkilöstön kouluttamisesta lakiasioissa ja yrityksen asiakirjojen ja juridisten ohjeistusten laatimisessa ja prosessien kehittämisessä. Villy pyrkii aina kääntämään lakiasiat selkokielelle, innostamaan yleisöään sekä huomioimaan kuulijansa lähtökohdat ja tarpeet.

Sposti: villy.lindfelt@lakius.fi
Puh: 044 2358 211
LinkedIn
Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä

Ladattavat asiakirjamallit

Räätälöidyt palvelut

Ladattavat asiakirjamallit