Tietosuojaseloste (malli)

47.90€ (alv 0%)

Kuvaus

Tietosuojaseloste (malli)

EU:n tietosuoja-asetus (eng. General Data Protection Regulation, eli GDPR) muuttaa tietosuojaselosteita koskevia vaatimuksia. Tietosuojaselosteet ovat niitä, joilla yritys tai organisaatio viestii omista tietosuojaperiaatteistaan asiakkaille, työntekijöille ja muille sellaisille henkilöille, jonka henkilötietoja se käsittelee.

EU:n tietosuoja-asetus vaatii, että tietosuojaselosteet tulisi laatia ymmärrettävällä kielellä ja juridista jargonia tulisi välttää. Erään tutkimuksen mukaan tietosuojaselosteet sisältävät keskimäärin 2,500 sanaa ja jos lukisit tietosuojaselosteet kaikista palveluista joita käytät vuoden aikana, käyttäisit lukemiseen aikaa 76 työpäivän verran. Huh! On siis hyvä, että niiden tulisi olla ymmärrettäviä. Onhan kyse tärkeästä ulkoisesta viestinnästä.

Vaikka EU:n tietosuoja-asetus edellyttää helppolukuisuutta, samalla kuitenkin vaaditaan enemmän asioita kerrottavaksi tietosuojaselosteessa. Asetus listaa 16 asiaa, jotka tietosuojaselosteesta tulisi löytyä. Lataa täältä lakimiehen laatima  mallitietosuojaseloste suomeksi ja englanniksi sekä tarkistuslista, jota voit hyödyntää oman tietosuojaselosteen laatimisessa tai muokkaamisessa. Muista, että malli ei välttämättä sovellu sellaisenaan käyttöösi, vaan on mahdollista, että sitä tulee muokata yrityksellesi sopivaksi.


Ostaessasi tietosuojaselosteen saat:

  • Kaksi asiakirjamallia. Lakimiehen laatimat muokattavissa olevat word-muotoiset mallitietosuojaselosteet, suomeksi ja englanniksi. Tietosuojaselosteen sisältö ja esitystapa on laadittu pitäen silmällä EU:n tietosuoja-asetuksen tietosuojaselosteille asettamia vaatimuksia.
  • Tarkistuslista GDPR:n mukaisen tietosuojaselosteen laatimiseen. Saat myös tarkistuslistan, joka auttaa tietosuojaselosteen laatimisessa ja muokkaamisessa tarpeisiisi soveltuvaksi, mutta silti täyttäen tietosuoja-asetuksen vaatimukset.

Tarvitsetko yrityksellesi räätälöityä tietosuojadokumentaatiota? Ota yhteyttä lakimieheemme Villy Lindfeltiin: (puh) 044 2358 211, (sposti) villy.lindfelt@lakius.fi.


Asiakirjojen laatija

Asiakirjat on laatinut lakimies Villy Lindfelt (KTM, OTM, LL.M.). Villy Lindfelt on LAKIUS Oy:n perustaja ja ennen Lakiusta Villy toimi useamman vuoden keskisuuren kansainvälisen teknologiayhtiön lakijohtajana ja johtoryhmän jäsenenä. Villy on myös ollut useampana vuotena Pohjanmaan Kauppakamarin laki- ja verovaliokunnan jäsen. Villyn erikoisalaa ovat sopimukset, IT-, immateriaali- ja teknologiaoikeus, yrityksen compliance-asiat sekä työoikeus. Villyllä on pitkä kokemus henkilöstön kouluttamisesta lakiasioissa ja yrityksen asiakirjojen ja juridisten ohjeistusten laatimisessa ja prosessien kehittämisessä. Villy pyrkii aina kääntämään lakiasiat selkokielelle, innostamaan yleisöään sekä huomioimaan kuulijansa lähtökohdat ja tarpeet.

Sposti: villy.lindfelt@lakius.fi
Puh: 044 2358 211
LinkedIn