Siirtokirja

5.90€ (alv 0%)

Kuvaus

Siirtokirja ja immateriaalioikeudet

Immateriaalioikeuksien, kuten patenttien, tavaramerkkien tai mallien luovutusten yhteydessä laaditaan yleensä siirtokirja, joka vahvistaa oikeuksien siirron siirronsaajalle. Oikeuksien siirtäjä voi olla esimerkiksi työntekijä jonkun keksinnön osalta ja siirronsaajana tällöin työnantaja. Siirtokirja toimitettaisiin sitten patenttihakemuksen yhteydessä viranomaiselle, jotta ei synny epäselvyyttä hakijan oikeuksista.

Vaikka tehtäisiin erillinen luovutussopimus, on yleensä hyvä käyttää silti siirtokirjaa ja esimerkiksi edellyttää luovutussopimuksessa siirtokirjan täyttämistä. Siirtokirjan malli voidaan myös ottaa sopimuksen liitteeksi.


Ostaessasi Lakiuksen siirtokirjan:

  • Asiakirjamallin. Lakimiehen laatiman muokattavissa oleva word-muotoinen siirtokirjamalli, joka on sekä suomeksi että englanniksi.

Asiakirjojen laatija

Asiakirjat on laatinut lakimies Villy Lindfelt (KTM, OTM, LL.M.). Villy Lindfelt on LAKIUS Oy:n perustaja ja ennen Lakiusta Villy toimi useamman vuoden keskisuuren kansainvälisen teknologiayhtiön lakijohtajana ja johtoryhmän jäsenenä. Villy on myös ollut useampana vuotena Pohjanmaan Kauppakamarin laki- ja verovaliokunnan jäsen. Villyn erikoisalaa ovat sopimukset, IT-, immateriaali- ja teknologiaoikeus, yrityksen compliance-asiat sekä työoikeus. Villyllä on pitkä kokemus henkilöstön kouluttamisesta lakiasioissa ja yrityksen asiakirjojen ja juridisten ohjeistusten laatimisessa ja prosessien kehittämisessä. Villy pyrkii aina kääntämään lakiasiat selkokielelle, innostamaan yleisöään sekä huomioimaan kuulijansa lähtökohdat ja tarpeet.

Sposti: villy.lindfelt@lakius.fi
Puh: 044 2358 211
LinkedIn

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä

Ladattavat asiakirjamallit

Ladattavat asiakirjamallit

Yrityskohtaiset juridiset koulutukset