Konsulttisopimus

29.90€ (alv 0%)

Kuvaus

Konsulttisopimus on sopimus asiantuntijapalveluista

Konsulttisopimus on palvelusopimus, jolla sovitaan asiantuntijapalveluiden suorittamisesta. Asiakkaalla on yleensä joku tietty tulos jonka hän haluaa saada aikaiseksi ja tähän hän hankkii palvelusuorituksia konsultilta.

Kirjallinen sopiminen on tärkeää. Toisin kuin irtaimen tavaran kaupassa, konsultointipalvelusopimuksiin ei tule sovellettavaksi mikään erityislainsäädäntö, vaan ainoastaan yleiset sopimusoikeudelliset periaatteet. Tämä tarkoittaa, että jos asioista ei ole sovittu yksityiskohtaisesti, lainsäädäntö ei tarjoa hyvää tukea.


Miten tehdä hyvä konsulttisopimus? Lataa täältä asiakirjamallin tueksi Lakiuksen 27-sivuinen opas konsulttisopimusten tekemiseen ja muokkaamiseen. Ei edellytä rekisteröintiä. Lataa opas >>


Konsulttisopimus on usein asiakirjakokonaisuus

Konsulttisopimuksille on tyypillistä, että sopimuksen muodostaa dokumentaatiokokonaisuus. Kokonaisuuden ”pohjalla” saattaa olla sopimukseksi nimetty asiakirja, mutta mukana voi myös olla erilaisia liitteitä, kuten projektisuunnitelma, aikataulu, hinnasto sekä palvelusisältöjen kuvaus ja tekniset vaatimusmäärittelyt (”scope of work” tai ”statement of work”).


Lakiuksen konsulttisopimuspaketilla saat:

Sopimusmalliasiakirja ja liite. Lakimiehen laatima muokattavissa oleva suomenkielinen sopimusmalli word-muodossa. Pakettiin kuuluu myös valmis pohja yleisimmästä konsulttisopimuksen liitteestä, eli palvelukuvauksesta (”statement of work”).


Asiakirjan laatija

Asiakirjat on laatinut lakimies Villy Lindfelt (KTM, OTM. LL.M.). Villy Lindfelt on LAKIUS Oy:n perustaja ja ennen Lakiusta Villy toimi useamman vuoden keskisuuren kansainvälisen teknologiayhtiön lakijohtajana ja johtoryhmän jäsenenä. Villy on myös ollut useampana vuotena Pohjanmaan Kauppakamarin laki- ja verovaliokunnan jäsen. Villyn erikoisalaa ovat sopimukset, IT-, immateriaali- ja teknologiaoikeus, yrityksen compliance-asiat sekä työoikeus. Villyllä on pitkä kokemus henkilöstön kouluttamisesta lakiasioissa ja yrityksen asiakirjojen ja juridisten ohjeistusten laatimisessa ja prosessien kehittämisessä. Villy pyrkii aina kääntämään lakiasiat selkokielelle, innostamaan yleisöään sekä huomioimaan kuulijansa lähtökohdat ja tarpeet.

Sposti: villy.lindfelt@lakius.fi
Puh: 044 2358 211
LinkedIn


Lakius Konsulttisopimus

Konsulttisopimus - malli

Lakimiehen laatima word-muodossa oleva sopimusmalli.

Konsulttisopimus – malli

Lakimiehen laatima word-muodossa oleva sopimusmalli.
Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä

Verkkokoulutukset

Yrityskohtaiset juridiset koulutukset