Kirjallinen selvitys työsuhteen ehdoista

5.90€ (alv 0%)

Kuvaus

Kirjallinen selvitys työsuhteen ehdoista – välttämätöntä, mikäli ei kattavaa kirjallista työsopimusta

Työsopimus voidaan tehdä kirjallisesti, suullisesti tai jopa ns. ”hiljaisesti” työnantajan salliessa työntekijän tekevän työtä lukuunsa. Mikäli työntekijän kanssa ei ole tehty kirjallista työsopimusta ja työsuhde on toistaiseksi voimassaoleva tai yli kuukauden mittainen määräaikainen työsopimus, edellyttää laki, että työnantajan on annettava kirjallinen selvitys työsuhteen ehdoista. Kirjallinen selvitys on myös annettava silloinkin vaikka työsopimus olisi tehty kirjallisesti, jos sopimuksesta ei käy ilmi lain edellyttämät vähimmäistiedot. Tällainen selvitys tulee antaa työntekijälle ennen ensimmäisen palkanmaksukauden päättymistä.

Selvitys voidaan antaa yhdellä tai useammalla asiakirjalla tai viittaamalla työsuhteessa sovellettavaan lakiin tai työehtosopimukseen.


Ostaessasi Lakiuksen kirjallisen selvityksen työsuhteen ehdoista saat:

  • Asiakirjamallin. Lakimiehen laatiman muokattavissa olevan suomenkielisen asiakirjamallin word-muodossa. Asiakirja sisältää kaikki lain vaatimat kohdat kirjalliselta selvitykseltä työsuhteen ehdoista.

Asiakirjojen laatija

Asiakirjat on laatinut lakimies Villy Lindfelt (KTM, OTM, LL.M.). Villy Lindfelt on LAKIUS Oy:n perustaja ja ennen Lakiusta Villy toimi useamman vuoden keskisuuren kansainvälisen teknologiayhtiön lakijohtajana ja johtoryhmän jäsenenä. Villy on myös ollut useampana vuotena Pohjanmaan Kauppakamarin laki- ja verovaliokunnan jäsen. Villyn erikoisalaa ovat sopimukset, IT-, immateriaali- ja teknologiaoikeus, yrityksen compliance-asiat sekä työoikeus. Villyllä on pitkä kokemus henkilöstön kouluttamisesta lakiasioissa ja yrityksen asiakirjojen ja juridisten ohjeistusten laatimisessa ja prosessien kehittämisessä. Villy pyrkii aina kääntämään lakiasiat selkokielelle, innostamaan yleisöään sekä huomioimaan kuulijansa lähtökohdat ja tarpeet.

Sposti: villy.lindfelt@lakius.fi
Puh: 044 2358 211
LinkedIn

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä

Ladattavat asiakirjamallit

Räätälöidyt palvelut

Ladattavat asiakirjamallit