Kerro miten voimme auttaa sinua.

Lähetä Tietosuojaseloste

Viestisi lähetettiin onnistuneesti! Tutustumme asiaasi ja olemme sinuun yhteydessä.

Jotain meni vikaan viestiä lähetettäessä. Kokeile myöhemmin uudestaan.

Salassapitosopimus – milloin tarvitaan ja miten tehdä?

16.6.2017 19:58

Immateriaalioikeudet, Sopimukset, Yrittäjyys

Salassapitosopimus – milloin ja miten?

Salassapitosopimus on yksi yrityksissä yleisimmin käytettäviä sopimuksia. Niitä vaatii yksi jos toinen, toisinaan sellaista ehdotetaan itse. Mutta kuinka moni ymmärtää mihin tuli sitouduttua? Onko se vain ”pakkopulla”, johon laitetaan nimi alle sopimusta lukematta? Lataa tästä lakimiehemme laatima salassapitosopimusopas ja opi milloin sopimus on hyödyllinen työkalu yrityksen henkisen pääoman suojaamisessa ja mistä sopimuksessa oikeastaan sovitaan. Oppaan lataus ei edellytä rekisteröintiä.

SALASSAPITOSOPIMUSOPAS:

  • 19 sivua
  • Yleinen tarkistuslista sopimusten tekemiseen
  • Millainen sopimus on salassapitosopimus
  • Miten salassapitosopimus suojaa aineettomia oikeuksia
  • Tyypillisimmät salassapitosopimustyypit
  • Lakimiehen ehtokohtaiset vinkit

LATAA OPAS >>

LAKIMIEHEN LAATIMAT SOPIMUSMALLIT: 

Salassapitosopimus, yksipuolinen (suomenkielinen) >>
Salassapitosopimus, molemminpuolinen (suomenkielinen) >>
Salassapitosopimus, yksipuolinen (englanninkielinen) >>
Salassapitosopimus, molemminpuolinen (englanninkielinen) >>


 

Salassapitosopimuksista

 

Salassapitosopimus on edullinen tapa suojata arvokasta, luottamuksellista tietoa. Salassapitosopimus on varsin edullinen tapa suojata yrityksesi luottamuksellista tietoa. Sopimuksen idea on, että sopijapuolet sitoutuvat olemaan käyttämättä toiselta saatua luottamuksellista tietoa muuhun kuin sopimuksessa määriteltyyn tarkoitukseen ja olemaan luovuttamatta tietoa kenellekään muulle. Tätä velvoitetta voidaan korostaa jopa sanktioin, esimerkiksi sopimussakolla.

Jos olet esimerkiksi kehittämässä tai lanseeraamassa uutta tuotetta, palvelua tai liiketoimintaa, salassapitosopimus kuuluu ehdottomasti työkalupakkiisi. Se on ehdoton ”must have” lähes jokaiselle aloittavalle yrittäjälle. Näissä tilanteissa salassapitosopimus kannattaa siis solmia nykyisen tai mahdollisen kumppanin kanssa, jonka kanssa tulisi voida keskustella avoimesti ja luottamuksellisesti liiketoimintasuunnitelmista.

Esimerkiksi laki tarjoaa toimeksiantosuhteessa yritysten välillä suojaa toimeksiantajalle, mutta ennen kuin tarvittava tunnusmerkistö täyttyy, on usein luottamuksellisia keskusteluja jo käyty. Ja toisaalta, aina yhteistyö ei kuitenkaan ole ”toimeksianto” lain vaadittavassa merkityksessä.

 

Villy Lindfelt

Villy on lakimies, KTM, OTM ja LL.M. sekä LAKIUS Oy:n perustaja. Ennen LAKIUS Oy:n perustamista Villy toimi useamman vuoden ajan keskisuuren teknologiayrityksen lakijohtajana. Villyn erikoisosaamista on kasvuyrityksen juridiset kysymykset, erityisesti sopimus-, immateriaali-, IT- ja työoikeusasioissa. Villyn intohimona on myös palvelumuotoilu, ja hän pyrkii huomioimaan asiakkaansa ja kuulijansa ja muotoilemaan viestin selkeäksi, ymmärrettäväksi ja innostavaksi. Villyyn voit ottaa yhteyttä sähköpostitse villy.lindfelt@lakius.fi tai puhelimitse 044 2358 211.

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä