Kerro miten voimme auttaa sinua.

Lähetä Tietosuojaseloste

Viestisi lähetettiin onnistuneesti! Tutustumme asiaasi ja olemme sinuun yhteydessä.

Jotain meni vikaan viestiä lähetettäessä. Kokeile myöhemmin uudestaan.

Digitaalisen liiketoiminnan lakiopas

27.10.2017 13:58

Immateriaalioikeudet, Sopimukset, Tietosuoja, Yrittäjyys

Digitaalisen liiketoiminnan lakiopas

Liiketoimintamallien digitalisoituminen tarjoaa huikeita mahdollisuuksia kaikenlaiselle liiketoiminnalle. Perinteisessä ääripäässä kivijalkakauppias tai -palvelija voi myydä tai jaella tuotteita ja palveluitaan fyysisen toimipisteen lisäksi verkkokaupan kautta. Perinteinen ohjelmisto- tai palveluyritys voi siirtää palvelunsa kokonaan tai osittain verkon ylitapahtuvaksi pilvipalveluksi. Kolmantena esimerkkinä on mobiilisovellukset, eli älypuhelimille ladattavat ohjelmistot, joista on kasvanut merkittävä itsenäinen liiketoiminta älypuhelinten ja tablettien käytön räjähdysmäisen kasvun myötä. Digitalisaatio voi tarkoittaa yritykselle täysin uusia liiketoimintamalleja, tuotteita ja palveluita sekä uusia viestintä- ja jakelukanavia.

Digitaalisessa kanavassa pienikin yritys voi “toimia isosti”. Verkko- tai sovellusnäkyvyys on yrityksen näyteikkuna ja se voi olla täysin yhtä laadukkaasti ja ammattitaitoisesti kehitetty kuin isolla yrityksellä. Tai jopa paremmin. Yksi keskeinen seikka ulospäin näkyvässä ammattimaisuudessa ja asiakkaiden luottamuksen voittamisessa on myös digitaaliseen liiketoimintaan liittyvän juridiikan tunteminen ja tämän asian välittäminen palvelun kautta, esimerkiksi asianmukaisin toimitus- ja palveluehdoin, tietosuojaselostein, tuote- ja hintatiedoin sekä lainmukaisia markkinointitapoja noudattaen. Tämän oppaan tarkoituksena on auttaa yrityksiä ymmärtämään digitaaliseen liiketoimintaan liittyviä juridisia kysymyksiä. Oppaan ovat laatineet Lakiuksen lakimies Villy Lindfelt ja Tax Fenix Oy:n verojuristi Miika Härkönen.

Lataa tästä juristien laatima digitaalisen liiketoiminnan lakiopas ja opi ymmärtämään, mitä juridisia kysymyksiä liittyy verkkokaupan, pilvipalvelun tai mobiilisovellusliiketoiminnan käynnistämiseen. Oppaan lataus ei edellytä rekisteröintiä.

LATAA OPAS >>

 

– 59 sivua
– Digitaalisuus ja juridiikka
– Palvelun kehitysvaihen juridiset kysymykset
– Julkaisun ja myyntivaiheen juridiikka
– Kuluttajasopimukset
– Pilvipalvelut ja mobiilisovellusten käyttöehdot
– Verotus

LATAA OPAS >>


LAKIPROJEKTIT:

Käynnistelemässä digitaalista liiketoimintaa? Ota lakimieheemme Villy Lindfeltiin yhteyttä, hän mielellään auttaa asiassa: (puh) 044 2358 211, (sposti) villy.lindfelt@lakius.fi.

Villy Lindfelt

Villy on lakimies, KTM, OTM ja LL.M. sekä LAKIUS Oy:n perustaja. Ennen LAKIUS Oy:n perustamista Villy toimi useamman vuoden ajan keskisuuren teknologiayrityksen lakijohtajana. Villyn erikoisosaamista on kasvuyrityksen juridiset kysymykset, erityisesti sopimus-, immateriaali-, IT- ja työoikeusasioissa. Villyn intohimona on myös palvelumuotoilu, ja hän pyrkii huomioimaan asiakkaansa ja kuulijansa ja muotoilemaan viestin selkeäksi, ymmärrettäväksi ja innostavaksi. Villyyn voit ottaa yhteyttä sähköpostitse villy.lindfelt@lakius.fi tai puhelimitse 044 2358 211.

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä